Om

LvivResor guidar dig till underbart vackra och fascinerande Lviv i ukrainska Galizien. Vi erbjuder olika teman på våra resor, och vår specialitet är historia och kultur. Ni kan välja mellan att fokusera på ett tema eller kombinera olika. Exempel på våra teman är: litteraturens Lviv, konstens Lviv, musikens Lviv, arkitekturens Lviv, det judiska Lviv, gastronomiska Lviv, Lvivs alla historier och mycket mer.

Vi koncentrerar oss på resenärer från Sverige, Danmark och Norge.

Personlig service och unika möten
Vi som driver LvivResor heter Sophie Engström och Gustav Söderström. Vi har bott i Lviv sedan 2010 och har under denna tid fått ett brett kontaktnät i regionen. Vi kan därför krydda er resa med mycket speciell kunskap.

Om ni i er grupp har önskemål att få en djupare förståelse för Ukraina och ukrainarna kan vi arrangera möten med kunniga lokala personligheter. Musiker, poeter, författare, konstnärer, återvändande diaspora etc

Vi kan hjälpa till att anordna skolresor, där studiebesök på museer och andra viktiga kulturbärande situationer, varvas med möten med jämnåriga lever/studenter.

Konsultverksamhet
Ibland kan det vara svårt att finna rätt kontakter i ett land som Ukraina. LvivResor kan hjälpa företagare och organisationer att skapa goda och pålitliga kontaktytor för er verksamhet. Vi har ett brett kontaktnät och kan hjälpa er inom de flesta sektorer.

Sophie Engström på LvivResor kan även göra research för journalister eller organisationer.

Sophie Engström har sedan 2010 arbetar som Svenska Institutets lektor på Ivan Franko universitetet i Lviv. Jag har en MA i genusvetenskap från Göteborgs universitetet och har tidigare varit verksam vid Göteborgs universitet och även arbetat som frilansande journalist och projektledare. Jag har jobbat med Ukraina sedan 2005.

Gustav Söderström är webbutvecklare och projektledare. Han arbetade under flera år på Nätverkstan AB i Göteborg. Där ledde han kurser och handledde studenter vid Kulturverkstan. Han har en MA i fotografi från Högskolan för film- och fotografi i Göteborg. Gustav har bott i Lviv sedan 2010.